Steun ons Crowdfunding

Onze voortgang

€25000
100%

Crowdfunding campagne

Het labo van prof. Dr. An Coosemans focust op een rationelere aanpak van immunotherapie. Bekijk haar videoboodschap onderaan deze pagina. Wat er momenteel gebeurt, is een ‘willen kopiëren van het succesverhaal van bijvoorbeeld huidkanker’ naar een kanker (in ons geval eierstokkanker) die helemaal anders is. Deze immunotherapie werd bij patiënten zowel als enkelvoudige therapie als in combinatie met andere therapie gegeven, zonder succes. 

Dit specifieke eierstokkankergedrag moeten we eerst begrijpen vooraleer we er therapie aan geven. Als we deze kennis dan combineren met het uittesten van nieuwe, meer op eierstokkanker toegespitste, immunotherapieën in een muizenmodel, vooraleer we er naar de patiënt keren, is er een grotere en rationelere kans op succes. Door het achterhalen hoe het immuunsysteem reageert op eierstokkanker (1), door de combinatie van monitoring van het immuunsysteem (2) en door rationeel kiezen van de juiste combinatie (3) zullen we niet alleen de juiste therapie bij de juiste mensen brengen, maar zullen we ook onnodige vertraging in zorg vermijden voor hen, die tóch nooit zouden gereageerd hebben op deze initiële behandeling (en meer baat hebben van een andere behandeling). Bovendien kunnen we op die manier een eerste aanzet geven naar blijvende betaalbaarheid van de gezondheidszorg.

Voor de aanschaf van extra apparatuur om dit drieluik aan translationeel onderzoek naar eierstokkanker nog beter te doen verlopen, willen we dit jaar 25.000 euro inzamelen. Deze investering kan enerzijds via automatisering van enkele handelingen de tijd van een onderzoek verkorten, en anderzijds zorgen dat er meer onderzoeken tegelijk kunnen lopen.


Met dank aan prof. Dr. An Coosemans voor deze informatie.


Doneren?

Ga naar gofundme.com en steun Vriendtjes Tegen Kanker

Contact

Vriendtjes Tegen Kanker
Beekstraat 43
3130 Betekom

0475 55 32 17
Vind ons ook op